Zonnig Portaal Direct besparen met zonnepanelen van Portaal & Greenchoice!

085 782 5004

06 19 2705 62

085 782 5004

06 19 2705 62

Tevreden huurders in Amersfoort

Tel uit je winst!

Ingrid en Alex van Deelen stonden te trappelen om zonnepanelen op hun woning in Amersfoort te laten leggen. Dus toen het aanbod van Zonnig Portaal op de deurmat viel, reageerden ze direct. En zo werden ze de eerste huurders met Zonnig Portaal-panelen op hun dak. Nu, driekwart jaar later zegt Alex: “Ik raad het iedereen aan!”

Slimme thermostaat

Het is een gezellige drukte tijdens het gesprek in huize Van Deelen, waar behalve Ingrid (44) en Alex (45) ook hun zoons Thomas (11) en Milan (8) en de poezen Mikkie en Lizzie vrolijk rondstappen, hond Rosa rustig in haar mand ligt en valkparkiet Sammie van zich laat horen. In het hok in de tuin hebben de konijnen Klaartje en Emily hun onderkomen. Tussen de regen- en hagelbuien door schijnt regelmatig de zon. Ook op deze dag wordt er weer geld bespaard, zo geeft slimme thermostaat Toon duidelijk aan.

Volmondig ‘ja’

Ingrid, die vrijwilligerswerk doet, en Alex, isolatiemonteur bij Nederland Isoleert, dachten al langer na over zonnepanelen. Hun schuine dak - waarvan een zijde op het zuidwesten ligt - leek hen zeer geschikt om het grootste deel van de dag zon te vangen. Ze hadden berekend hoeveel dat ze zou kunnen opleveren. Toen het aanbod voor Zonnig Portaal kwam, gaven ze direct aan gei╠łnteresseerd te zijn. Hun dak bleek, zoals verwacht, geschikt en de voorgerekende besparing kwam heel dicht bij wat ze zelf hadden uitgerekend. Dus zeiden ze volmondig ‘ja’ tegen het aanbod.

Tien panelen

In januari van dit jaar kwamen de monteurs tien panelen op het dak plaatsen en aansluiten. De plaatsing van de panelen was in twee uurtjes klaar. De aansluiting op de slimme meter in de meterkast ging minder soepel. Reden: de loze leiding waar de kabels doorheen moesten, bleek verstopt. Dus moest er een omleidingsroute worden gemaakt. Maar nog zat het niet mee, er moest in de meterkast nog een kastje worden geplaatst. Dat liet op zich wachten. Maar toen dat eenmaal was geplaatst, werkte alles tiptop. Alex: “Je hebt er geen omkijken naar. Het werkt gewoon.”

Flink bespaard

Al met al zijn ze zeer tevreden. Alex: “Dit type zonnepaneel werkt ook als de zon niet schijnt. Licht is voldoende. Al wekt het dan natuurlijk wel minder op dan wanneer de zon volop schijnt. Als ik naar onze energierekening kijk, is het verschil met een jaar geleden groot. Ik raad het iedereen aan. Ik kijk zo af en toe op Toon, onze slimme thermostaat. Die geeft dan keurig aan hoeveel we hebben bespaard. In juli was dat bijvoorbeeld 38 euro, terwijl de panelen ons iets meer dan 20 euro per maand kosten. Tel uit je winst!”

Milieubewust?

Naast geld besparen was ook het zelf opwekken van je eigen energie een belangrijke reden om voor zonnepanelen te kiezen. Bescheiden als ze zijn, zeggen ze niet volmondig dat ze milieubewust zijn. Want het kan altijd beter, toch? Maar ondertussen staat de hybride auto voor de deur (“rijdt 1 op 30!”), pakken ze zo vaak mogelijk de fiets voor korte ritten in de stad en krijgen de kinderen een waarschuwing als ze te lang onder de douche staan, vertelt Ingrid bijna tussen neus en lippen door. En op het dak gaan hun zonnepanelen onverstoorbaar door met het omzetten van zonlicht in stroom voor hun huishouden.