Zonnig Portaal Direct besparen met zonnepanelen van Portaal & Greenchoice!

085 782 5004

06 19 2705 62

085 782 5004

06 19 2705 62

Portaal bereikt zonnige mijlpaal van 2.000 zonne-installaties

Met maar liefst 324 zonuren hebben Leidenaren met zonnepanelen op hun dak afgelopen maand volop geprofiteerd van de energie van de zon. Gisteren werd de familie Blijleve aan de Rosa Spierstraat in het zonnetje gezet door de gemeente Leiden en woningcorporatie Portaal. Bij hen is onlangs de 2.000ste zonne-installatie geplaatst van het project Zonnig Portaal. Wethouder Fleur Spijker en manager Volkshuisvesting Jet Bicker Caarten kwamen de familie persoonlijk feliciteren met hun keuze voor zonnepanelen.

Sinds eind 2018 biedt woningcorporatie Portaal huurders van eengezinswoningen de mogelijkheid om zonnepanelen op hun dak te laten plaatsen. Dit past in de ambitie van Portaal om haar woningen te verduurzamen en woonlasten voor huurders te verlagen. Portaal werkt hiervoor samen met duurzame energieleverancier Greenchoice.

Mijlpaal: 2.000 zonne-installaties

Met het plaatsen van de zonnepanelen bij de familie Blijleve werd een mooie mijlpaal bereikt: 2.000 zonne-installaties met in totaal 16.334 zonnepanelen zijn inmiddels geïnstalleerd in samenwerking met Greenchoice. Daarmee wekken huurders van Portaal samen jaarlijks zo’n 4.287.675 kWh schone elektriciteit op.
Portaal betaalt de aanschaf, de plaatsing en het onderhoud van de zonnepanelen. De huurder betaalt voor de zonnepanelen een maandelijkse bijdrage. De elektriciteitsopbrengst van de zonnepanelen is voor de huurder. Die heeft daardoor lagere energiekosten en houdt onderaan de streep geld over.

Duurzame toekomst voor onze kinderen

Mevrouw Blijleve over haar keuze voor zonnepanelen: “Het aanbod van Portaal maakte het mij makkelijker om voor zonnepanelen te kiezen. Ik dacht er al een tijdje over na en hoorde veel goede verhalen van mijn buren. Vorige maand ontving ik, sinds de panelen er liggen, mijn eerste energierekening. Het was heel leuk om bij verbruikte elektriciteit een bedrag van € 2,41 te zien staan.” Ze raadt dan ook iedereen aan om over te stappen op zonnepanelen, zeker voor de natuur. “Als we allemaal zonnepanelen nemen, werken we samen aan een duurzame toekomst voor onze kinderen.”, aldus een tevreden mevrouw Blijleve.

Op ieder dak een zonnepaneel in Leiden

De energietransitie wordt een belangrijke opgave van Leiden de komende jaren. Centraal staat energie besparen, duurzame energie opwekken en de transitie naar een aardgas vrije stad. De gemeente heeft een uitgebreide uitvoeringsagenda. Daarin staat onder andere de ambitie om op elk Leids dak een zonnepaneel te leggen en wijken aardgas vrij te maken. “Ik ben er heel blij mee dat Portaal het voor haar huurders mogelijk maakt om zonne-energie op te wekken. Dat past heel goed bij onze ambitie: op elk dak een zonnepaneel. 2020 is het Jaar van het Dak, en Portaal draagt daar op deze manier enorm aan bij.”, aldus wethouder Fleur Spijker (Duurzame Verstedelijking).