Zonnig Portaal Direct besparen met zonnepanelen van Portaal & Greenchoice!

085 782 5004

06 19 2705 62

085 782 5004

06 19 2705 62

Hoe werkt de besparing?

Met de zonnepanelen van Portaal gaat u zelf stroom opwekken. Deze opgewekte stroom kunt u zelf verbruiken, zo hoeft u minder stroom van uw energieleverancier af te nemen. Op deze manier gaat u besparen en heeft u maandelijks een lagere elektriciteitsrekening.

Servicekosten

Portaal betaalt de aanschaf, plaatsing en het onderhoud aan de zonnepanelen. U betaalt hiervoor maandelijks een bijdrage per zonnepaneel voor. Het exacte bedrag is te vinden in de brief die u ontvangt en in uw persoonlijke aanbod. De verhoging van de servicekosten is afhankelijk van het aantal zonnepanelen. Bij het vaststellen van de hoogte van de servicekosten wordt rekening gehouden met indexering volgens de consumentenprijsindex. De eerste twee maanden worden de servicekosten niet verhoogd, en zijn de zonnepanelen dus gratis. De verhoging van de servicekosten gaat pas in op de eerste van de volgende maand, en twee maanden later dan dat het systeem werkend is opgeleverd. Voorbeeld: als het systeem op 17-02-19 is opgeleverd, dan is de eerste van de volgende maand: 01-03-19, maar wordt de verhoging van de servicekosten pas doorgevoerd per 01-05-19.

Terugleveren

Alle energie die opgewekt wordt door uw zonnepanelen, zal eerst gebruikt worden door de elektrische apparatuur in huis. De resterende opgewekte energie verkoopt u aan uw energieleverancier voor dezelfde prijs als waarvoor u energie afneemt. U hoeft het zonnepanelensysteem niet zelf aan te schaffen, waardoor u direct begint met besparen.

Salderingsregeling

Het principe dat terug geleverde energie wordt afgetrokken van het verbruik wordt salderen genoemd. De salderingsregeling wordt naar alle waarschijnlijkheid in 2023 omgevormd tot een nieuwe regeling (terug-leversubsidie) omdat de verwachting is dat de kosten van zonnestroom zullen dalen en er steeds minder stimulering nodig is voor kleinschalig zon. Uitgangspunten zullen zijn: gemiddelde terugverdientijd van circa 7 jaar, voor burgers en bedrijven die al geïnvesteerd hebben in zonnepanelen komt er een soepele overgang en kleinverbruikers betalen ook in de toekomst geen energiebelasting, btw en opslag duurzame energie (ode).

Onderdelen van het systeem

De zonnepaneleninstallatie bestaat uit twee hoofdonderdelen. Namelijk de zonnepanelen en de omvormer. De omvormer zorgt ervoor dat de opgewekte energie van de zonnepanelen wordt omgezet naar bruikbare energie voor uw woning en het elektriciteitsnet. Tenslotte wordt er een kWh-meter aangesloten in uw meterkast. Deze houdt bij hoeveel stroom uw systeem opwekt. Hierbij is online monitoring door installateur en bewoner mogelijk. 

Het zonnepaneel

De zonnepanelen, omlijsting en klemmen van uw installatie zijn volledig zwart. Het zonnepaneel dat voor u is gekozen is van hoge kwaliteit, beschikt over garantie en heeft een vermogen van minimaal 280 WattPiek. 

De omvormer

De omvormer is van het merk Growatt. Growatt levert al jaren omvormers voor huishoudens en zakelijke klanten. De omvormer wordt door middel van een kabel naar en van de meterkast verbonden met de zonnepanelen.

Aanschaf en onderhoud

De zonnepanelen worden gekocht door uw woningcorporatie Portaal. U hoeft dus geen aanschafbedrag te betalen. Daarnaast hoeft u geen onderhoud uit te voeren. Dit zullen Portaal en Greenchoice voor u doen. 

De dag van installatie

Op de dag van installatie zal er op uw dak en in uw woning worden gewerkt. Bij de schouw wordt in overleg met u, afgesproken waar de omvormer geplaatst gaat worden. De omvormer wordt het liefst op zolder geplaatst (bijvoorbeeld naast de CV ketel). Daarna wordt de kabel aangelegd van de zonnepanelen naar de omvormer en van omvormer naar de meterkast. Tegelijkertijd is de installateur op uw dak aan het werk om de zonnepanelen te plaatsen. Wanneer de installatie is afgerond zal samen met u de oplevering besproken worden. Er komt een sticker op de omvormer met informatie over de omvormer en contactgegevens voor als u vragen heeft.

Moet ik thuisblijven op de dag van installatie?

De dag van installatie wordt samen met u ingepland. Op de dag van installatie moeten wij ook in uw woning zijn om de omvormer te monteren en aan te sluiten op een groep in uw meterkast. Hiervoor moet iemand een dagdeel aanwezig zijn in uw woning om de deur te openen voor de installateurs. Mocht het niet lukken om thuis te blijven op de dag van installatie? Dan bestaat er de mogelijkheid om een familielid, vriend of buurman voor u te laten waarnemen. Bij het maken van de installatieafspraak vragen wij u naar bijzonderheden, zodat de installatie op de dag zelf goed gaat.